חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סאצ'וק נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
42770-03-13
8.7.2013
בפני :
רחל חוזה

- נגד -
:
אנדריי סאצ'וק
:
1. הראל חברה לביטוח בע"מ
2. טל אבירם

פסק-דין

פסק דין

בתאריך 15.12.12, בכביש דורי שבחיפה, בירידה לכיוון הצ'ק פוסט, התרחשה תאונת דרכים בין רכב התובע הנהוג על ידו ובין רכב הנתבע 2 (להלן: "הנתבע") הנהוג על ידו והמבוטח על ידי הנתבעת 1.

הנני מקבלת כמהימנים עליי לחלוטין את דברי עדותו של התובע על אופן קרות התאונה ודוחה את טענות הנתבעים, כפי שפורטו בכתב ההגנה וכפי שהעידו עליהם הנתבע והעדה מטעמו.

הנני קובעת כי התאונה ארעה בצומת הרחוב דרך דורי עם הכביש המוביל לנשר, כאשר התובע נסע בצומת זה ישר, לכיוון כללי של הצ'ק פוסט ואילו הנתבע הגיע לצומת מכיוון נשר, נכנס לתוכו בפניה ימינה, כאשר בדרכו מוצב תמרור המחייבו במתן זכות קדימה.

הנתבע לא נתן זכות קדימה לרכב התובע, שהגיע בדרך החוצה ופגע עם הפינה הקדמית שמאלית של רכבו בדופן האחורי ימני של רכב התובע.

הנני דוחה את עדותו של הנתבע, כאילו התרחשה התאונה כ-70 מ' אחרי הכניסה של רכבו שלו לצומת, כאשר השלים כבר את פנייתו ימינה ונסע בנתיב הימני ואילו התובע הגיע מהנתיב השמאלי ו"חתך" את דרכו.

לקביעתי, לא העיד הנתבע אמת בביהמ"ש ועדותו זו אף אינה מתיישבת עם הטענות שבכתב ההגנה, כאילו "רכב הנתבעת נסע בנתיב הימני, כאשר רכב התובע נוסע לצידו בנתיב השמאלי" (סע' 5 לכתב ההגנה).

כל זאת, כאשר הנתבע העיד בביהמ"ש כי כלל לא ראה את רכב התובע עד לשלב של התאונה עצמה.

זאת ועוד, אם אכן נסע רכב התובע בנתיב השמאלי, כנטען בכתב ההגנה, היה על הנתבע לראותו טרם כניסתו לצומת.

ברם, הנתבע העיד כי "עצרנו אולי שניה לפני הצומת, הכביש היה ריק ונכנסנו" (עמ' 3 ש' 5 לפרוט').

יתר על כן, כאשר מסימני הנזק שברכבים עולה כי בעת התאונה נמצא רכב התובע עם חלק הארי של רכבו מעבר לרכב הנתבע, המגיע מימינו, היה על הנתבע לראות את רכב התובע חולף על פניו וסוטה לעברו, וזאת טרם לתאונה.

אולם, כאמור, הנתבע מעיד כי "בפעם הראשונה ראיתי את רכב התובע כשהוא פגע בנו" (עמ' 3 ש' 9 לפרוט').

מעדותה של העדה, הגב' פרץ, עולה כי פרט לשני נתונים, בעלי משמעות לנתבעים, והם עניין המרחק שבו ארעה התאונה לאחר הצומת והטענה כי התובע "חתך" את דרכם, נתונים עליהם העידה העדה באופן הזהה לגירסת הנתבעים – לא ידעה העדה למסור כל פרט נוסף על התאונה.

הנני דוחה את דברי עדותה כחסרי כל ממש, בקובעי כי כל שחפצה היה לסייע לנתבעים בהגנתם, מבלי שמצאה לנכון להעיד אמת בביהמ"ש.

הנני קובעת כי הוכחה אחריותו של הנתבע להתרחשות התאונה ולתוצאותיה, כאשר נהג רכבו בחוסר זהירות וברשלנות, לא ציית לקביעות התמרור שהיה מוצב בדרכו, נכנס לצומת מבלי שנתן זכות קדימה לרכב התובע ופגע בו.

הוכח כי בתאונה נגרמו לתובע נזקים בגין תיקון רכבו בסך של 3,452 ₪ ותשלום שכ"ט שמאי בסך של 702 ₪.

בסה"כ 4,154 ₪.

יתר נזקי התובע, המפורטים תחת הכותרת "הוצאות" – לא הוכחו.

אשר על כן, הנני מחייבת את הנתבעים, במאוחד ובמיוחד, לשלם לתובע את הסך של 4,154 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

כן הנני מחייבת את הנתבעים, במאוחד ובמיוחד, לשלם לתובע את הסך של 1,200 ₪ בגין הוצאות המשפט, לרבות אגרת הגשת התביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>